Op Eigen Houtje Meubels maakt de meubels veelal van gebruikt steigerhout. 

Bij de verwerking en afwerking van de meubels wordt er veel aandacht besteed aan de kwaliteit.

 • Het steigerhout worden door Op Eigen Houtje Meubels op kwaliteit beoordeeld.
 • Voordat de planken verwerkt worden tot meubels, worden ze eerst grondig (rondom) geschuurd en het meubel wordt schoon gemaakt met een sopje van groene zeep. Zo gaat het ergste vuil en stof er af maar gaat de uitstraling van het gebruikte hout niet verloren.
 • Bij de buitenmeubels wordt gebruik gemaakt van speciale roestvaste schroeven. Deze schroeven zijn behandeld met een corrosie werende coating (hierdoor zullen ze niet roesten) en zijn gemaakt van gehard staal, waardoor ze tot wel 30% sterker zijn dan normale RVS schroeven.
 • Er wordt zoveel mogelijk geschroefd van binnenuit waardoor er zo min mogelijk schroeven zichtbaar zullen zijn.
 • Er wordt extra aandacht besteed aan details en de gladde afwerking.

Op Eigen Houtje Meubels adviseert aandacht te (laten) besteden aan deze behandelingen en de te nemen voorzorgsmaatregelen:

 • Voor binnen meubels kan er gekozen worden om de meubels af te werken met bijvoorbeeld een blanke transparante interieur lak. Dit geeft een mooie, warme uitstraling en beschermd tegen vlekken i.v.m. knoeien van eten & drinken. Het hout kan hierdoor gemakkelijk afgenomen worden met een vochtige doek.
 • Buitenmeubels van gebruikt steigerhout hoeven niet perse behandeld te worden. Maar om de levensduur te verlengen, kan er bijvoorbeeld een beits (bijv. white/grey wash) of nano-coating op aangebracht worden. Deze behandelingen geven ook nog eens een zeer mooie uitstraling! Voor een optimale bescherming van buitenmeubels is het advies om behandelingen minstens 1 keer per jaar te herhalen. (afhankelijk van “hoe zwaar” het meubel het heeft door het weer.)
 • Om buiten de vochtopname in het hout via de grond  te beperken, kan er een steigerhouten pootje of beter nog een pvc bodemdop onder het meubel geplaatst worden. Zorg in ieder geval dat de meubels niet direct op de grond staan in de periode dat het geen buitenseizoen meer is. Laat het meubel doorluchten en drogen door het dan bijvoorbeeld op latjes te plaatsen.

Nog meer weetjes….

 • Gebruikte steigerplanken komen van de bouw waar ze op de loopsteigers gebruikt zijn. Hierop worden allerlei werkzaamheden uitgevoerd zoals metselen, schilderen etc. Dit alles geeft de meubels van oud steigerhout hun robuuste uitstraling.
 • Kleuren van de behandelingen kunnen afwijken van de hier getoonde afbeeldingen omdat de planken onderling iets kunnen verschillen van kleur. De transparante behandelingen voorkomen niet de vergrijzing van het hout.
 • Hout blijft hout en blijft dus altijd werken. Steigerhout is een relatief zachte houtsoort, neemt snel vocht op maar is dat ook snel weer kwijt. Door weersinvloeden buiten en temperatuur- en vochtverschillen binnen zal het hout werken. Er kunnen kieren ontstaan tussen de planken en barstjes in de planken. Ook zou het hout iets kunnen kromtrekken of kan er hars vrij komen.

Contact

Als we zo dicht mogelijk bij uw wensen kunnen komen, zal dit resulteren in een hogere beleving van de kwaliteit en het plezier! Ik wil dat u het gevoel krijgt dat u “Op of Aan UW Eigen Houtje” zit!

Ziet u iets wat u aanspreekt in mijn actuele aanbod, inspireert het u tot nét iets anders, of heeft u gewoon een vraag of opmerking?  Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met mij op via onderstaand contactformulier. Ik beantwoord uw vraag dan zo snel mogelijk!

Als u contact opneemt met Op Eigen Houtje Meubels en u uw e-mail adres hier achterlaat,  geeft u toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens. De privacy verklaring van Op Eigen Houtje Meubels (en de manier waarop uw  persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt) is terug te vinden bovenaan de homepage van deze website.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

   

   

  Suzanne Reneman

  Op Eigen Houtje Meubels

  Gevestigd te Pijnacker

  suzanne@op-eigen-houtje-meubels.nl

  www.op-eigen-houtje-meubels.nl

  www.facebook.com/OpEigenHoutjeSR